Film: Ruby Sparks

Standaard

Het is weer zo ver! Tijd voor een review over de film; ‘Ruby Sparks’.
Gisteravond ben ik weer met een volle bak zoute popcorn de bioscoop ingedoken!
Heerlijk onderuit gezakt, tussen mijn schoolwerk door. Even tijd om te ‘ontspannen’.
Ik kan je zeggen, ‘dat is me aardig gelukt!’

Dit keer ging ik naar de ‘romantische – fantasie – comedy’ ”Ruby Sparks”.
Ik wist totaal niet wat ik kon verwachten en had eigenlijk nog niet eens de tijd genomen om de trailer te bekijken.
Des te spannender de film denk ik dan!De film begon met een hilarische eerste scène van een jongen, genaamd Calvin Weir-fields die wakker schrikt door zijn wekker.
Calvin is een ander soort jongen dan de meeste jongens. Hij is wat afstandelijk en is ook geen ster in relaties en vrouwen en alles wat daarmee te maken heeft. Hij worstelt met zijn leven en gaat regelmatig ook langs bij zijn psychiater. Samen met zijn hondje woont hij in een ruim appartement. Calvin zijn grootste talent is zijn fantasie. Deze verwerkt hij in zijn boeken als schrijver.

Calvin’s hond was eigenlijk een soort van uitprobeer-project die zijn psychiater hem had voorgelegd. Door een hondje aan te schaffen zou hij makkelijker in contact komen met mensen op straat, wanneer hij zijn hond zou uitlaten. Calvin vond dit altijd maar een stom idee, maar accepteerde dit. Op een dag kreeg Calvin de opdracht van zijn Psychiater om een a4 vol te schrijven over een persoon zie hem zou benaderen op straat. ‘Wat zou iemand over jou hond kunnen vertellen?’
Voor Calvin was het natuurlijk een eitje om een stukje tekst te schrijven, ook al had hij daar helemaal geen zin in.

Die avond droomde hij. In zijn droom ontmoette hij een meisje in het park. Toevallig sprak zij hem aan en begon het gesprek over zijn hondje. Calvin vond haar woorden over zijn hondje erg grappig. Wanneer hij wakker werd begon hij als een ‘kip zonder kop’ te tikken op zijn typemachine. Zijn fantasie over het meisje uit zijn dromen was niet meer te stoppen!
Hij werd verliefd op haar! Hij werd verliefd op zijn fantasie!

Op een dag liep Calvin de trap af. Tot zijn verbazing stond zij daar. Zij! Het meisje uit zijn dromen! Natuurlijk geloofde de fantasierijke schrijver zijn ogen niet en dacht dat hij nog steeds droomde.

Een hilarische kennismaking vond plaats. Ook al ging dat nogal vreemd aangezien bleek dat het meisje uit zijn dromen (die hij inmiddels de naam Ruby Sparks had gegeven) al bij hem in zijn appartement woonde. Clavin moest even wennen aan het idee. Voor Ruby was dit dood normaal. Zij wist immers niet dat zij enkel maar een creatie uit een fantasie was.

Ze waren dol verliefd op elkaar!
Helaas verloopt geen enkel prachtig liefdes verhaal zonder problemen. Voor Calvin was zijn Ruby perfect. Hij wilde niets liever dan bij haar zijn. Toch kwam er een moment waarop Ruby verlangde naar een socialer leven. Ze wilde meer mensen leren kennen.
Calvin voelde zich eenzaam wanneer Ruby haar eigen plannen trok en besloot weer over Ruby te schrijven.
Hij schreef dat zij alleen nog maar bij hem wilde zijn.
Dit kwam uit. Net als alle andere dingen die Calvin over Ruby schreef.
Natuurlijk liep dit helemaal de mist in. Hij probeerde Ruby gelukkig te maken, maar al zijn pogingen mislukte.
Zij was immers een creatie die hij zelf had bedacht. Alles wat hij over haar schreef gebeurde!


Het verhaal verliep triest. Calvin moest een beslissing nemen. Ruby was niet meer gelukkig en dat maakte Calvin ook ongelukkig.

Hoe het verhaal afloopt zal ik jullie niet vertellen…. het is namelijk echt de moeite waard om deze film met eigen meningen, gedachten en ogen te gaan zien!

Een mooi, lief, maar ook heftig en ontroerend verhaal over de perfecte liefde die eigenlijk niet bestaat.
Dat bewijst dit verhaal maar weer eens!

Toen de film was afgelopen had ik een redelijk goed gevoel, maar toch een beetje vreemd. Ik moest het even tot me laten bezinken en er even over nadenken.

Nu, deze dag later…. kan ik jullie vertellen dat deze film wel degelijk een aanrader is!
Het is geen stoer of heel erg grappig verhaal. Het is fascinerend! Fantasierijk en kleurrijk! Echt een lekkere film dus!
Ik kan de film ook redelijk theatraal noemen. Je moet er van houden…. of je houd er niet van!

Echt een film dus om zelf te aanschouwen! Ik ben benieuwd naar jullie mening!

Trailer

Waarom wel naartoe gaan?
Een heerlijk leuke en luchtige film met veel ‘vrouwelijke ingrediënten’. Het is zeker geen stoere mannen film maar een leuke comedy die je nog nooit eerder hebt gezien. Ook de rollen zijn erg goed gecast! Vooral de twee hoofdpersonages ‘Calvin’ de schrijver (met een schattige ”nerderige” uitstraling en zijn fantasierijke creatie ‘Ruby Sparks’ met haar lieve uitstraling.

Waarom niet naartoe gaan?
Als je een geweldige film avond wil met spanning, actie en sensatie is dit geen film waar je naar opzoek bent. Ook zou ik niet snel met een jongen naar deze film gaan. (Of je moet toevallig een gevoelig vriendje hebben, haha)

Beoordeling (max. 5)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s